Juf Roos

Juf Roos is 31 jaar, vers afgestudeerd als muzikant en songwriter aan de opleiding Kunst en Multimedia en is direct door gaan studeren aan de opleiding tot Onderwijsassistente. Haar ambitie is om naast stap voor stap Kleinkunst voor Kinderen steeds groter te laten groeien, zich te onderscheiden als zijnde Zelfexpressiedocent (werkzaam in de wijk als Talentontwikkelaar en ambassadeur van Kleinkunst voor Kinderen binnen basisscholen).  

Ze heeft de volledige drive om de bruggenbouwster te zijn tussen diegene die gaan over de beleidsplannen, subsidies en grotere namen in de kunst en cultuur en de kinderen van kleur die heel duidelijke hulpvraag hebben. Roos ziet duidelijk het tekort (van creatief aanbod) aan de ene kant en het gebrek aan connectie met de doelgroep (vanuit gemeentelijke instanties) aan de andere kant. 

Je kan wel zeggen dat Juf Roos van alle markten thuis is. Met haar Propedeuse Danstherapie, wat ze op haar 18e twee en half jaar heeft gestudeerd in Limburg, heeft ze naast muziek ook een sterke affiniteit met dans en beweging, beeldende vakken, verkleden/schminken en theater. 

Haar droom is om Kleinkunst voor Kinderen binnen 3 tot 5  jaar zo te laten uitgroeien als een multimedia black priviledged succes. Er leeft sinds december 2021 zelfs de ambitie om dit initiatief ook internationaal te verspreiden en wel over de Cariben, beginnend met het stage lopen op de Nederlandstalige basisschool Sister Magda in Sint-Maarten.

Dat zowel hier in Nederland in de wat achtergestelde wijken (als Beijum, Lewenborg, Vinkhuizen, Paddepoel en dergelijke) als op de Caribische eilanden de creatieve multimedia vakken meer geïntegreerd onderdeel van het basisonderwijs mogen gaan uitmaken. 

Met Kleinkunst voor Kinderen als Stichting hoopt Juf Roos dit ideaal meer en meer uit te gaan dragen en meer en meer bondgenoten hierin te ontmoeten. 

Zodat voor kinderen (van kleur) een rijk aanbod aan creatieve vakken genormaliseerd kan worden in de toekomst. Zowel op scholen als in de wijk zelf dat er talentontwikkeling plaats vind op dagelijkse basis. Puur en alleen al omdat wetenschappelijk is bewezen dat toewerken naar een bekrachtigend eindproduct sowieso je zelfbeeld verbeterd en met een beter zelfbeeld heeft een kind, jongere, mens altijd meer kansen in het leven. Meer kans op geluk, meer kans op stabiliteit. 

 

Fotografie door Mirjam Theissen. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb