Crowdfunding Stage St-Maarten

 

 

Afgelopen winter heeft Roos haar eerste internationale grote eigen reis gemaakt en is helemaal thuis gekomen op het eiland Sint-Maarten.

Al zo lang ze zich kan heugen leeft er het verlangen om een internationale stage te kunnen lopen.

Nu helemaal; door de bewezen affiniteit met kinderen van Caribische en Afrikaanse afkomst.

Daardoor is de drive om met passie zelfempowerment middels creatieve lessen over zee te bewerkstelligen bij de kinderen daar, extra sterk aanwezig. 

 

 

Afgelopen zomer heeft ze dan ook in de achtertuin een Benefit georganiseerd voor geld in te zamelen om de stage in Sint-Maarten (zónder fondsen, zónder stagevergoeding en mét pasgeboren baby Taher) mogelijk te maken.

Omdat het zo een toeristisch eiland is, is het leven daar ontzettend duur. 

 

Foto's door Randy Rosa

Iets terug doen

Ze is van mening dat de eilanden nog steeds last hebben van het koloniale tijdperk en voelt de nood om hierin iets recht te trekken. Het feit dat de meeste mensen daar namelijk in pure financiële tekort en stress leven komt indirect door de landen die de eilanden hebben gekolonialiseerd. Onder andere omdat het hele eiland aan bijvoorbeeld dure import doet. Puur om Nederlandse, Amerikaanse, Franse, kortom voornamelijk Europese bedrijven te boosten. Ik vind dit persoonlijk echt iets om ons als Europeanen diep voor te schamen, maar vooral: iets actiefs aan te doen! In te veranderen, met kennis over de geschiedenis en de hedendaagse impact hiervan op mensen hun leven, geluk en de toekomst van hun kinderen.

Bovendien krijgen mensen daar nog uitbetaald in guldens en dat is, zoals we allemaal weten, veel minder waard als de euro of de Amerikaanse dollar. 

 

Wil jij iets terug doen voor de eilanden en vooral voor de nieuwe generatie die hier wordt groot gebracht (vaak dus in financiële tekorten en daardoor dus ook in gebrek aan zelfexpressie en zelfempowerment)? 

Stuur mij even een berichtje, dan stuur ik een link waar je mee kan doneren.

Alle kleine beetjes zijn super welkom!

 

Het delen van deze crowdfunding is ook super fijn.